Obezitatea si exercitiile

Ce sa faci atunci cand nu poti face exercitiile obisnuite

In zilele noastre auzim foarte multe despre obezitate, iar solutiile obisnuite variaza de la operatiile de bypass gastric pana la inevitabilul motiv al unei diete si exercitii fizice. Desi este un subiect atat de mediatizat, este un aspect al obezitatii despre care nimeni nu vorbeste cu adevarat.

Am descoperit acest legatura lipsa atunci cand am inceput sa lucrez cu doua surori si asistente, amandoua de o obezitate morbida. Problema? Nu puteam face acelasi gen de exercitii precum ceilalti clienti din cauza marimii lor. Aparatele erau prea amici, iar unele exercitii erau imposibil de realizat. Impreuna am gasit cateva solutii acestor probleme, iar daca esti in aceeasi situatie, le poti face si tu.

Dificultatile obezitatii

Pe langa provocarile evidente ale supraponderarilor sau obezilor din zilele noastre, atunci cand vine vorba de exercitii, oamenii cu dimensiuni ernorme intampina si mai multe obstacole. Clientii mei au impartasit cateva din experientele lor in ceea ce priveste exercitiile, cum ar fi:

Intimidarea in sala de gimnasatica

Salile de gimnastica pot fi infricosatoare chiar si pentru cei mai experimentati practicanti. Sa intri intr-o sala plina de practicanti transpirati, iar toti sa para ca stiu ceea ce fac, este dificil pentru unii dintre noi. Clientii mei obezi au mentionat ca este foarte umilitor atunci cand esti supraponderal.

Confuzia privind exercitiile cardio:

  • Exercitiile cardio pot deveni o provocare in sala de sport. Unele problemele intalnite de acesti clienti sunt:
  • Unele aparate sunt dificil de folosit, sau pot provoca probleme la spate si genunchi.
  • Inotul este un exercitiu recomandat persoanelor obeze, dar in timp ce acesta este o placere daca ai o piscina in curtea din spatele casei, ce faci daca nu ai una? Sa te plimbi intr-un costum de baie straneste panica multor personae, insa este si mai greu atunci cand esti supraponderal sau obez.
  • Bicicletele culcate sunt o alta optiune buna pentru persoanele obeze. Problema este ca multe dintre ele nu au scaunele foarte mari, iar urcatul pee le poate fi o adevarata provocare.
  • Mersul. Acesta este un exercitiu simplu ce poate fi facut de oricine, nu? Pentru oamenii cu probleme la genunchi, mersul nu este intotdeauna confortabil, iar unii din clientii mei au trait experiente precum poreclirea sau comportamente obraznice din partea celorlalti atunci cand au iesit la o plimbare.

 Problemele rezistentei la efort

Acestea sunt doar o parte din problemele intalnite de clientii mei cand au incercat sa se antreneze la sala de gimnastica:Bancile cu greutati sunt prea inguste si/sau prea inalte pentru corpurile mai mari. Multe locuri de la aparatele de rezistenta sunt prea mici pentru posterioarele mari.

  • Sa urci sau sa cobori pe podea este un antrenament in sine, si multe exercitii de culcat pe spate cauzeaza probleme de respiratie.
  • Multi clienti poarta greutate in jurul burtii, ceea ce face ca unele exercitii sa fie imposibile.
  • Exercitiile traditionale la picioare , cum ar fi squats si lunges, sunt dificile pentru unii oameni cu probleme de genunchi. Balansul este o problema de asemenea.

Daca as fi regina lumii, as folosi bagheta magica si as elimina toate aceste probleme ale obezitatii. Insa pana bagheta mea magica isi va face efectul, am adunat cateva idei pentru oamenii care au nevoie de mai multa creativitate atunci cand vine vorba de exercitii.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>