Cum iti poti ajuta copilul sa slabeasca

Slabitul nu este o joaca de copii. Ce faci atunci cand copilul tau are nevoie sa slabeasca? Cu totii stim ca ai nevoie de ambitie si hotarare pentru asta. Poate cineva trai cu anumite restrictii impuse sau sa isi schimbe obiceiurile? Poate accepta toate acestea un copil si sa le urmeze? Nici un copil nu poate intelege sau sa renunte la distractie si la joaca, la libertatea de a manca orice si la a face lucrurile in modul sau.

Este important sa intelegi ca adolescentii si copii au nevoie de o abordare diferita fata de adulti in lupta cu kilogramele. Ei au structura corpului diferita, iar metabolismul lor reactioneaza diferit. Nu le putem impune un regim riguros de exercitii sau o diecta stricta. Trebuie sa regimul lor alimentar sa se potriveasca organismului, interesului si varstei sale. Copilul poate avea o problema normala de greutate sau o boala acuta.

Trebuie deasemenea sa explici unui copil sau adolescent de ce trebuie sa slabeasca, si cat de benefice ar fi pentru el si mai ales viitorul sau. Cum in ziua de azi copiii si adolescentii cunosc tehnologia, asa ca este important sa le explici adevarul despre slabit din punct de vedere stiintific. Este recomandabil sa urmezi indrumarea stricta a unui doctor daca optezi pentru medicamente sau alte pastile pentru slabit.

S-a constatat faptul ca unii adolescenti devin deprimati datorita supragreutatii, asadar trebuie sa le explici foarte bine despre slabit. Trebuie sa constientizeze ca sanatatea lor este cel mai valoros lucru si trebui sa o pastreze in stare buna prin obiceiuri sanatoase. Trebuie deasemenea sa inteleaga ca dietele inutile si infometarea sau orice alt plan care promite sa slabesti rapid poate dauna mai mult in loc sa ajute.

Regimul alimentar trebuie sa includa o dieta echilibrata. In general copii nu se abtin de la nimic, dar trebuie sa invete sa manance sanatos. Trebuie sa cautii combinatii interesante de mancare sanatoasa si sa ii incurajezi sa manance. Este important sa ii obisnuiesti sa manance cele trei mese principale in afara de micile gustari dintre mese.

Exercitiile ar trebui facute intr-un mod distractiv, iar cu putina imaginatie ii poti convinge. Ii poti duce in parc sa alerge, cat mai multe ore de la o zi la alta. Ii poti duce la inot sau sa se plimbe cu bicicleta. Du-i la tenis sau la baschet. Dupa o discutie cu doctorul, ii poti duce si la sala de sport unde poate face exercitii cardiovasculare. Un copil poate slabi prin educare, mancare sanatoasa si exercitii distractive.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>