Salata ,un aliat important în lupta cu kilogramele!

Salata este un fel de mîncare care aduce multe avantaje. Este uşor de preparat, este o mîncare lejeră,saţioasă şi are un mare aport de vitaminte şi antioxidanţi. Este cel mai important aliat în lupta cu kilogramele , dar şi în pastrarea greutăţii după ce ai urmat o dieta.

Legumele conţin multă apă şi sunt bogate în vitamine şi fibre.Te ajută să îţi menţii greutatea sub control dar totodată, vei fi sănătoasă şi plină de energie. Un secret al salatei îl reprezină frunzele verzi. Frunzele verzi crude conţin vitamine, antioxidanţi ce întăresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul de îmbatrînire. Frunzele de spanac, ridiche, ţelină, pătrunjel, busuioc, mentă şi coriandru sunt cele mai bogate în elemente naturale ce te vor ajuta în lupta cu kilogramele.

Salata este o mîncare lejeră şi deşi conţine puţine calorii , este foarte saţioasă. Consumînd o salata la începutul mesei, te va ajuta să mănînci mai puţină mîncare . Este un fel de mîncare ce se prepară uşor şi nu este foarte costisitor. Se poate combina cu alimente slabe în proteine( somon, ou fiert, pui la gratar).Salata se consumă cu un dressing uşor ce poate fi compus din ulei de măsline virgin, zeama de lamaie sau oţet balsamic si diferite condimente ce îi vor da un gust mai bun. Este de preferat să îţi prepari tu dressingul şi să il eviţi pe cel din comerţ.

Este foarte important să nu uiţi că salata este un element esenţial într-o dietă şi nu trebuie exclus! Îţi vei satisface foamea fără să consumi foarte multe calorii şi îţi vei menţine greutatea sub control.

Nu uita! Include salata în alimentaţia ta zilnică şi vei avea numai de caştigat!

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>