Glucidele, proteinele si grasimea consumata intr-o dieta slaba in carbohidrati

Consumul de glucide variaza. Unele diete slabe in glucide te limiteaza la mai putin de 20 % din caloriile sub forma de glucide, altele permit pana la 40 %. Ca sa fie si mai complicat, multe din aceste diete sunt impartite pe „etape”. Etapa 1 permite in general doar un numar limitat de carbohidrati, Etapele 2 si 3 sunt insa in general mai lejere.

Consumul de grasimi variaza deasemenea. Unele diete contin 50-65 % grasimi, altele doar 30 %.

Controversal, unele diete sustin ca grasimea animala poate fi consumata fara probleme impreuna cu uleiurile vegetale. Acest sfat alimentar contrazice recomandarile majoritatii specialistilor de inima.

Consumul de proteine indicat in diete variaza intre 25-45 %.

Justificarea dietelor slabe in carbohidrati- Grasimea, insulina si obezitatea

Potrivit promotorilor de diete, daca mananci mai putine glucide scapi definitiv de grasime, iar secretarea insuline scade, chiar (sustin ei) reducand problema rezistentei insulinei si prim urmare pe cea a obezitatii.

Functioneaza dietele slabe in carbohidrati?

Da. Cel putin pentru o perioada de timp. Slabitul cu ajutorul dietei slabe in carbohidrati este mai rapid decat cel prin diete mai echilibrate, desi unul din motive ar putea fi intensificarea pierderilor de lichide.

Sunt dietele slabe in carbohidrati sanatoase si benefice pentru a slabi pe termen lung?

Sunt cateva studii medicale asupra slabitului pe termen lung si asupra efectelor asupra sanatatii al dietelor slabe in carbohidrati. Aceste studii asupra slabitului au fost efectuate ori pe un esantion redus de persoane, ori sunt neconcludente. Unele arata ca dupa 12 luni, slabitul prin dieta slaba in carbohidrati nu este mai bun decat printr-o dieta echilibrata, in timp ce altii sustin un mic avantaj al slabitului prin aceasta. In acelasi timp, un alt studiu care a comparat un dieta bogata in grasimi si slaba in glucide cu una slaba in grasimi si cu alte doua diete normale (“Efectele dietelor slabe, moderate sau bogate in grasimi asupra pierderii greutatii si factorii de risc cardiovascular”, doctor R. Fleming, Cardiologia Preventiva, Vara 2002) au aratat ca regimul slab in carbohidrati dar bogat in grasimi are efecte negative asupra unui numar de boli de inima. Chiar si asa este evident ca dietele slabe in carbohidrati nu sunt atat de daunatoare asa cum au sugerat criticii initial, si chiar ofera un control mai bun al glucozei in sange.

 

pe aceiasi tema:

Dieta sanatoasa  -  Exista o serie de conceptii despre ceea ce presupune dieta cea mai sanatoasa. Unii dieteticienti, nutritionisti si unele organizatii pun accent pe o dieta sanatoasa care sa fie slaba in grasimi, in timp ce altii sustin reducerea carbohidratilor rafinati, in...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>