Poftele dumneavoastră vă spun ceva!

Aproape toți dintre noi la un moment dat avem pofte. Indiferent dacă vă e poftă de ceva dulce, sărat, sau altfel – aceste pofte sunt un indiciu despre ce face corpul dumneavoastră când mâncați și despre ce are nevoie.

Încă de când am început sâ mănânc mai sănătos, am fost mai atent la poftele mele. Cei mai mulți dintre noi s nu se gândesc la nimic atunci când avem pofte dar de fapt corpul nostru ne spune ceva.

Am scris foarte multe despre dependenta de zahăr – şi după cum ştiţi mâncând o mulţime de produse de amidon / produse zaharoase poate provoca de multe ori ca aceste pofte să se intensifice. Acest lucru se datorează faptului că mâncând zahăr şi alimente bogate in amidon (de exemplu: pâine albă) poate determina nivelul de glucoză din sânge să se schimbe, şi este adesea responsabil pentru schimbări în modul în care ne simţim în timpul zilei, mergând de la a fi obosit la a fi plin de energie. Organismul tau tânjeşte după zahăr, deoarece îl doreşte pentru ca nivelul glucozei din sânge să revină pe calea cea bună – deşi de multe ori mâncăm prea mult zahăr ceea ce îl face să iasă din sincronizare.

Zahărul este doar un exemplu. Unii oameni tânjesc după lucruri cum ar fi pâinea nu pentru zahăr, dar probabil pentru că grâul este o sursă bună de magneziu, care vă poate ajuta cu orice, de la absorbţia de calciu până la modul în care tratează corpul cu toxinele la care suntem expuşi zi de zi. Am nişte sentimente noi despre grâu (este posibil să nu fie de fapt bun pentru tine, de loc!), Dar unele cercetari sugerează că poate o poftă ar putea semnala, de asemenea, o intoleranţă.

Sunt și alte lucruri de altfel – luați pica, de exemplu, o afecţiune care determină oamenii să vrea să mănânce şi articole nealimentare, cum ar fi murdăria, creioane sau chips-uri de vopsea. Aceasta este de obicei atribuită unui deficit de fier, mai frecvente în rândul femeilor însărcinate, precum şi la copii.

Cele mai multe diete sunt pentru a controla și a trece peste aceste pofte – dar soluția nu este să suprimați aceste pofte – ci să cercetați și să vedeți dacă aveți ceva probleme de dietă care le cauzează.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>