Sfaturi despre cum să determinați motivele poftelor dumneavoastră in dieta…

Identificaţi-vă pofta: Dacă aveți pofta de un aliment unic, atunci este uşor să spuneți “Oh, am pofta de un măr”. Dar daca aveți pofta de ceva, care include mai multe ingrediente, cum ar fi un cheeseburger, atunci veţi dori să vă gândiți la ceea ce doriți cel mai mult. Este chifla şi carnea ? aroma de ketchup ? brânza ? Poate este un pic din toate – sau poate e ceva anume despre el.

Enumerați ingredientele și nutrienții din alimentele pe care le pofiți: Dacă vă puneți intrebarea de ce simţim nevoia de anumite lucruri, cel mai bun loc pentru a începe este să știți ce proprietati nutritionale au alimentele de care aveți poftă . Fiecare aliment pe care îl mâncați are o valoare nutritională diferită sau un indiciu potenţial în ceea ce organismul dumneavoastră are nevoie. Aceasta nu înseamnă întotdeauna că trebuie sa mancati lucrul pe care îl doriţi – de exemplu, unii cred că cei care tânjesc in mod constant după lapte ar putea avea de fapt o intoleranţă la el într-o anumită măsură. Dar atunci când faceţi o listă cu aceste lucruri, vă poate ajuta la identificarea lucrurilor care se găsesc în alimente pe care corpul dumneavoastră le vrea, ceea ce vă poate face apoi să decideți ce să vă ajute.

Informați-vă despre alimente și nutrienții din ele: Din fericire, internetul are foarte multe informaţii cu privire la orice alimente la care vă puteţi gândi. Scrieţi orice aliment şi beneficiile sale asupra sănătății sau valoarea sa nutritivă şi ar trebui să fiți în măsură să găsi unele informaţii cu privire la el. Evident, urmează să vă asiguraţi că cercetarea dvs. este exactă – deci nu întrerupeţi doar la primele pagini, din ce aţi găsit în rezultatele căutării. Săpați mai adânc. Aţi putea chiar să adăugaţi cuvântul “deficit” la alimentele pe care le căutaţi şi vedeţi dacă apare ceva.

Discutați descoperirile cu doctorul dumneavoastră: Poftele ocazionale pentru anumite alimente pe care le aveți nu ar trebui să constituie motiv de îngrijorare. Totuși, dacă aveți pofte în mod constant de dulciuri și amidon sau orice altceva de genul acesta, există cel mai probabil un motiv. Poate nivelul de zahăr din sânge are nevoie de o reglementare, sau poate aveți o deficiență de alte minerale sau vitamine. Deși ar fi frumos să știm ce înseamnă aceste lucruri într-o imagine de ansamblu, cei mai mulți dintre noi nu și-au petrecut anii cercetând industria alimentară și cum vă afectează sănătatea. Doctorii nu vă pot ajuta dacă nu au dovezi, și nu înțeleg rolul dietei în sănătatea dumneavoastră (și chiar și ce știu ei poate fi depășit) – dar cel puțin vă pot ajuta să identificați orice probleme majore cum ar fi afecțiuni ale glandei tiroide, diabet, anumite intoleranțe și altele care v-ar putea cauza probleme pentru care ați avea nevoie de ingrijire medicală profesională.

Luați în considerare factorii emoționali: Pentru unii, mâncarea poate reprezenta un atașament emoțional – poate înghețata este „mâncarea de confort”. Dar ați stat vreodată să analizați de ce? Dacă voi ca și copii și pe tot parcursul vieții ați primit înghețată de câte ori ceva nu a fost în regulă, atunci ar putea fi datorită obiceiului și mediului. Dar, din nou, unele alimente pot fi rezultatul unei deficiențe (sau în unele cazuri prea mult) din anumite elemente nutriționale.

În mod cert, acestea sunt niște lucruri care încă necesită multe cercetări – eu nu sunt doctor sau expert în nutriție, în nici un caz. Data viitoare când veți mai avea poftă de ceva – fie de ceva dulce sau un cheesburger, în loc să vă opuneți, luați-o ca și un îndemn de la organismul dumneavoastră că dietei dumneavoastră îi lipsește ceva. Ar trebui să încetați cu poftele – în loc căutați să vedeți motivul pentru care le aveți.

 

pe aceiasi tema:

Dieta sanatoasa  -  Exista o serie de conceptii despre ceea ce presupune dieta cea mai sanatoasa. Unii dieteticienti, nutritionisti si unele organizatii pun accent pe o dieta sanatoasa care sa fie slaba in grasimi, in timp ce altii sustin reducerea carbohidratilor rafinati, in...
Sfaturi despre cum să gătiți chifteaua de curcan la cuptor:  -  Înainte să începeți, preîncălziți cuptorul la 350 grade și scoateți tava în care veți găti. Se poate folosi o tava de sticlă pe care se poate pune folie de aluminiu pentru o curățire mai rapidă. Într-un castron mare, se amestecă...
Date despre dietele cu pastile  -  Toate pastilele pentru slabit si dietele serioase sunt create pentru oamenii supraponderali ce sufera de obezitate. Exista droguri impotriva obezitatii- nu pastile pentru pierderea greutatii rapid si usor. Majoritatea studiilor de specialitate arata ca pastilele dietetice ofera cel mult un...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>