Ajută acupunctura la slăbit ?

Când vine vorba de a slăbi, oamenii sunt uneori dispuși să încerce orice, motiv pentru care vă răspund la întrebarea : Ajută acupunctura la slăbit ?

Cei mai mulți dintre dumneavoastră sunt probabil familiarizați cu acupunctura, deși s-ar putea să o fi încercat sau nu. Folosită de secole de chinezi ca și o formă de îngrijire medicală, acupunctura este procesul prin care se introduc ace în corp în anumite puncte și canale energetice care se crede că ameliorează anumite semne și simptome. Pentru că să vă înțepați cu ace poate deveni periculos, este recomandat să folosiți doar clinici licențiate și de renume pentru a nu avea probleme.

Din câte știu eu, nu există surse sau studii recunoscute care să dovedească sau doar să sugereze că acupunctura ar putea să vă ajute la slăbit. În cele câteva studii efectuate s-au obținut rezultate inconcludente, subiecții au ținut și dietă alimentară și au făcut și exerciții fizice, fapt care în sine poate fi responsabil pentru rezultatul studiilor. Evident, un grup de test mai mare și studii cu diverse grupuri ar trebui efectuate pentru a avea o idee mai bună dacă acupunctura funcționează sau nu pentru pierderea în greutate. Ideal, ai avea nevoie un grup de control care fac doar acupunctură, un alt grup care doar ține dietă și face exerciții și un grup care face acestea împreună, pentru a avea o mai bună înțelegere despre rolul acupuncturii asupra greutății dumneavoastră.

Pentru că nu există probe concludente sau științifice care să ne arate că acupunctura vă v-a ajuta să slăbiți, atunci tot ce puteți face este să discutați cu practician experimentat, ca să vedeți ce spun și cum vă evaluează ca și candidat. Cei mai mulți vor fi de acord cu faptul că deși puteți încerca acupunctura, cel mai probabil nu este un miracol sau o soluție minune care vă v-a face să slăbiți instantaneu. La urma urmei, aceasta se concentrează doar pe anumite canale energetice care sunt în legătură cu felul cum mâncați și ce face corpul dumneavoastră cu alimentele – nu face ceva să topească grăsimea instantaneu.

Pentru cei mai mulți este probabil cel mai bine să rămâneți la vechea rutină de a slăbi prin metodele convenționale încercate și demonstrate de a mânca corect și de a fi activ. De acord, nu e o soluție rapidă sau ușoară, dar pe termen lung vă puteți aștepta la rezultate solide și nu veți chelui bani mulți pe ședințe de acupunctură, care ar putea fi până la urmă o risipă de timp și bani. Deși ar fi interesant de văzut dacă vreun practicant de acupunctură ar avea ceva experiență sau gânduri de împărtășit !

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>