Cum să nu exagerați cu mâncatul de sărbători

În doar câteva zile vor începe sărbătorile….și asta înseamnă foarte multe mâncăruri peste tot pentru cei mai mulți dintre noi. Fie că este vorba de curcan, umplutură, piure de cartofi, plăcintă de dovleac, prăjitură, tort sau alte favorite ale dumneavoastră, există un motiv pentru care toată lumea începe să caute modalități de a slăbi după sărbători și pentru Anul Nou – mâncăm prea mult, constant timp de aproape o lună și jumătate.

Acum, nu spun că trebuie să vă lipsiți complet – dar trebuie să fiți atent, sau foarte ușor ați putea începe să consumați câteva mii de calorii de fiecare dată când mergeți la o petrecere.

Dacă vreți să slăbiți și să vă mențineți greutatea actuală pe perioada sărbătorilor și să evitați excesul, iată câteva sfaturi:

Evitați alcoolul: Eu am încetat să mai consum alcool cu ani în urmă, când am avut copii. Sunt foarte multe calorii goale în băuturile aloolice și din păcate foarte mulți oameni nu se pot opri la primul pahar. Așa că eu evit alcoolul cu totul.

Mâncați câte puțin din fiecare: Înțeleg dacă vreți să încercați din fiecare, dar ideea e să fie “puțin din fiecare”. Luați câte o porție mică din fiecare. Vreți o bucată de plăcintă ? În e regulă, dar luați o bucată mai mică și fără frișcă (bine, cu puțină frișcă). Dacă aveți grijă cât mâncați, vă puteți și răsfăța puțin, fără să vă faceți griji de îngrășat și calorii.

Nu mergeți niciunde flămând: Dacă vă e foame, vă v-a fi greu să rezistați îndemnului de a mânca tot ce vedeți în fața ochilor și practic să mâncați mai mult decât este necesar. Înainte de a merge la un dineu de exemplu, luați înainte o cină frugală pentru a nu fi așa de înfometat acolo.

Spuneți nu : Când eram copil, bunica era renumită pentru că ne făcea să mâncăm, chiar și atunci când nu ne mai puteam mișca de cât am mâncat. Deși este greu să spuneți cuiva că nu mai puteți mânca, puteți să o faceți – doar explicați că lăsați loc pentru desert sau că a fost delicios, poate putețo lua un pic cu dumneavoastră acasă.

Nu stați pe unde este mâncare : Dacă stați pe lângă o masă cu bufet, sau aveți în față o farfurie cu legume, cele mai mari șanse sunt că veți începe să mâncați fără să vă dați seama. Faceți-vă o obișnuință să stați cât mai departe de toate acele mâncăruri, ca să nu fiți tentat.

Mestecați gumă fără zahăr: Când vâ simțiți plin, luați o gumă de mestecat. Avănd ceva să mestecați veți rezista tentației de a mânca altceva.

Faceți exerciții fizice: Cu așa de multe tentații și mâncâruri foarte bune, cel mai important lucru este să vă faceți exercițiile fizice cu regularitate. Ați putea să mai adăugați o zi la antrenamente, sau dacă mai sunt și alții, implicați-vă în ceva ca să ardeți calorii – cum ar fi spălatul vaselor, mersul la o plimbare, un meci de fotbal în familie, sau jucați-vă pe Wii.

Nu abandonați: Dacă călcați strâmb, nu fiți supărat, doar spuneți-vă că veți face mai bine și reveniți-vă pe poziție. Dacă faceți exces intr-o zi nu ați stricat tot pe vecie – dar dacă faceți în fiecare zi timp de o lună, v-a fi mai greu să vă reveniți.

 

pe aceiasi tema:

Sfaturi – I : Cum sa iti planifici dieta perfecta?  -  I. Mananca portii de mancare mici Multi oameni cu diferite afectiuni sunt sfatuiti sa manance cateva mese mici zilnic. Se spune ca o persoana trebuie sa manance o data la fiecare 2 ore. Daca te gandesti putin, nu este ceva...
Perfect Slim te ajută să îţi recapeţi silueta mult dorită !  -        Lupta cu kilogramele, a devenit în zilele noastre, o grijă a multor femei! Datorită kilogramelor în plus, multe femei îşi pierd cheful de viaţă şi ajung să rateze multe plăceri ale vieţii, devenind retrase .      Deşi este...
Pudră de calciu din corali: Ce este? Este sigură?  -  Pudra de calciu din corali este unul din acele lucruri despre care auziți la televizor, sau printr-o revistă și despre toate beneficile asupra sănătății pe care le are. În mod normal, in seria “Ce este?Este sigură?” trebuie să aflăm despre...
Sprijinul in timpul dietei  -  Cauta ajutor in plus pentru a slabi… O dieta eficienta ar trebui sa ofere ajutorul necesar. Asa cum am declarat de multe ori, o dieta sa slabit este adeseori la fel de buna ca si sprijinul pe care il ofera. Sa...
Incarcatura glicemica comparata cu indicele glicemic  -  Indicele glicemic nu trebuie confundat cu incarcatura glicemica Indicele glicemic masoara raspunsul glicemiei la o cantitate standard  (50 g) de carbohidrati folositi intr-un anume aliment .Acesta este de ajutor ,insa nu este foarte precis , din moment ce procentajul de...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>