Sfaturi…cum sa urmezi o dieta alimentara sanatoasa

Iată lucrul cel mai important la care trebuie să vă gândiți atunci când vă faceți propriul plan de dietă alimentară: Înlocuiți alimentele nesănătoase cu altele sănătoase care vă plac. Faceți o listă cu alimentele sănătoase care vă plac și apoi faceți o listă cu alimente sănătoase care să le substituie pe toate celelalte. Iată câteva idei de luat în considerare:

  • Treceți la variantele organice: Există cel mai probabil variante organice ale alimentelor pe care le consumați deja, care nu au toate chimicalele și conținutul mare de zaharuri ca cele procesate. Gătiți și coaceți de la zero dacă de poate.
  • Schimbați laptele: Treceți la lapte organic, sau încercați lapte de migdale sau lapte de cocos. Mulți oameni sunt uimiți de cât de bine se simt după ce au renunțat la produse lactate, așa că este ceva de luat în considerare. Dacă nu puteți fără lapte, folosiți cel puțin organic.
  • Faceți-vă iaurtul dumneavoastră: Iaurturile din magazin sunt pline de zaharuri și sirop de porumb și de tot felul de lucruri care nu sunt chiar sănătoase. Încercați să vă faceți dumneavoastră iaurtul și să îl îndulciți cu fructe și cu îndulcitori fără zahăr, sau căutați după iaurturi naturale. Iaurtul de cocos este de asemenea foarte bun.
  • Înlocuiți pâinea albă cu păine din făină integrală: Citiți etichetele și vedeți ce conține de fapt pâinea dumneavoastră. Dacă vedeți “făină de grâu albită” sau “sirop de porumb cu conținut crescut de fructoză”, găsiți o altă pâine care vă place care să fie într-adevăr din cereale integrale. Dacă aveți răbdarea necesară, coaceți-vă pâinea dumneavoastră, ca să știți exeact ce e în ea, sau cumpărați doar pâine organică proaspăt făcută.
  • Coaceți și faceți la grătar alimentele, nu le prăjiți: Dacă mâncați foarte multe alimente prăjite atunci mâncați mult mai multe calorii decât aveți nevoie, și aceste grăsimi sunt de cele mai multe ori grăsimi trans care sunt foarte dăunătoare pentru dumneavoastră. Puiul la cuptor este la fel de bun ca puiul prăjit. Dacă vă place să vă faceți singuri, folosiți firimituri de pâine integrală/făină apoi ungeți cu un pic de ulei de măsline, sau albuș de ou și puneți-l la cuptor.
  • Cumpărați carne organică: Dacă mâncați carne în mod regulat sau nu este alegerea dumneavoastră personală. Dacă mâncați carne, alegeți carne slabă cum ar fi carne de vită hrănită doar cu iarbă naturală sau păsări de curte. Căutați ouă care un conținut natural mai mare de acizi grași Omega 3.
  • Folosiți grăsimile potrivite: Nu folosiți nici un fel de grăsime care este parțial hidrogenată. Folosiți ulei de șofrănel, floarea soarelui și migdale pentru gătit, iar pentru salate folosiți ulei de măsline. Mâncați alimente care sunt bogate în acizi grași Omega 3, cum ar fi semințe de in, nuci și altele. Pentru înlocuitori de dressing la salate, folosiți portocale sau salsa, iar pentru maioneză folosiți avocado.
  • Mâncați mai multe legume: Chiar nu puteți să mâncați prea multe legume. Mâncați-le ca și gustări, adăugați-le la fiecare masă. Beți suc de legume dacă trebuie. Căutați cele mai bune legume pentru dietă. Acestea sunt doar câteva idei despre câteva moduri în care vă puteți schimba dieta într-una mai sănătoasă fără să faceți sacrificii gigantice dar și reducând o cantitate mai mare de calorii și mâncăruri nesănătoase fără să numărați în fiecare zi. Puteți să vă faceți propria dumneavoastră dietă alimentară destul de ușor – și începând să căutați mici substituenți este o cale foarte bună de a începe.

pe aceiasi tema:

Dieta sanatoasa  -  Exista o serie de conceptii despre ceea ce presupune dieta cea mai sanatoasa. Unii dieteticienti, nutritionisti si unele organizatii pun accent pe o dieta sanatoasa care sa fie slaba in grasimi, in timp ce altii sustin reducerea carbohidratilor rafinati, in...
Ce trebuie să ştii atunci cînd vrei să urmezi o dietă!  -  În ziua de azi, din ce în ce mai multe femei vor să arate bine şi sa scape de kilogramele în plus. Ele încearcă diferite diete dar, de cele mai multe ori nu se vad rezultate vizibile sau se îngraşă...
Cum să vă creați propria dumneavoastră dietă alimentară  -  Unul din cele ma grele lucruri atunci când începeți o dietă alimentară este să vă dați seama ce alimente să mâncați. Poate fi destul de greu să vă țineți de o dietă dacă nu vă plac mâncărurile pe care trebuie...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>