Poarta orice cu “Antrenamentul De Doua Ori pe Zi”

Daca sa incapi in toate tinutele tale este o problema, ai incercat vreodata sa faci exercitii de doua ori pe zi? Daca ai ceva in comun cu clientii mei, inseamna ca te holbezi la monitor ( probabil jurand-e in regula, caci nu te pot auzi) si te gandesti: “Sa fac exercitii de doua ori pe zi? Abia reusesc o data !”.

Inainte de a alunga aceasta idee, gandeste-te la posibilele beneficii. Exercitiile de doua ori pe zi sunt perfecte daca nu ai la dispozitie mult timp, ajutandu-te sa le imparti in mai multe parti. Sunt grozave pentru arderea mai multor calorii si ofera mai mult timp pentru antrenament, uneori atletii facandu-le regulat ca exercitii de baza.

Sunt foarte multe feluri de a structura exercitiile de doua ori pe zi, iar unele obisnuite presupun:

- Dublu Cardio – Alergatorii folosesc aceasta tehnica adeseori pentru a-si parcurge kilometrii si unele exercitii regulate pot ajuta mai mult cardio. Ceea ce nu vrei este sa exagerezi cu doua exercitii obositoare. O abordare ar fi sa faci niste exercitii cu intensitate moderata sau mare dimineata (aproximativ 30 minute) si alte 20-30 minute de exercitii la o intensitate mai mica mai tarziu.

- Cardio si Rezistenta – Exercitiile de doua ori pe zi sunt foarte bune pentru inima si pentru rezistenta deoarece sunt antrenamente complet diferite; poti face o pauza de la anumite exercitii de fitness (cardio) in timp ce te concentrezi la un al tip (rezistenta). Vei descoperi ca, facand si exercitii cardio, si de rezistenta, in acelasi antrenament, te vei epuiza si vei ramane fara lichide la al doilea tip de exercitiu. Facandu-le cu o pauza intre ele, vei avea mai multa energie si te vei putea concentra la amandoua.

- Cardio sau Rezistenta si Yoga – Antrenamentul meu preferat facut de doua ori pe zi este cel cardio si de rezistenta, dimineata, si seara, dupa serviciu yoga odihnitoare. Advantajul este ca, in primul rand, iti incepi ziua fara a te mai gandi la antrenamentul cel mai greu deja facut de dimineata. In al doilea rand, iti termini ziua cu un antrenament ce reduce stresul si te relaxseaza.

Acestea sunt doar cateva exemple, dar iata si cateva dezavantaje ale antrenamentului de doua ori pe zi. Este problema transpiratiei ( chiar vrei sa transpiri tot de doua ori pe zi?), problema hainelor (sa exersezi de doua ori pe zi inseamna doua randuri de haine murdare), problema oboselii (dupa o zi de munca, oboseala ti-at putea taia cheful de antremanent) si problema suprasolicitarii(din cauza efortului la ambele antrenamente). Totusi, antrenamentul efectuat de doua ori pe zi te-ar ajuta sa incapi in toate tinutele tale preferate.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>