Care este scopul exercitiilor tale?

Sala de sport poate parea infricosatoare, plina de transpiratie, si adeseori debusolanta. Chiar un client mi-a spus “Vin cu intentii bune, dar cand ma uit la toate aceste aparate nu mai stiu ce trebuie sa fac. Ajung in final sa fac niste exercitii la intamplare si plec cu sentimentul ca nu am reusit sa fac nimic”.

O parte din problema o reprezinta lipsa unui scop atunci cand vrei sa faci un antrenament. Lucrezi exercitii cardio? De rezistenta? Ce muschi lucrezi si de ce? Ce exercitii ajuta unii muschi?

Odata ce ai raspuns la aceste intrebari, vei fi in stare sa iti faci un plan din timp, in loc sa lucrezi fara a avea habar de ce faci.

Daca ai intampinat aceleasi probleme, ai putea sa iti pui urmatoarele intrebari pentru a te lamuri:

- Care este scopul tau? Poate ca ai unul in mare (de exemplu sa slabesti), dar care este obiectivul exercitiilor tale? Sa pierzi calorii si sa iti maresti rezistenta prin exercitiile cardio? Daca da, ce fel de exercitii cardio? Ce incerci sa realizezi?

- Care este planul tau? Odata ce ti-ai propus obiectivele, lucreaza la ele dupa un plan stabilit. Folosind exemplul mentionat mai sus, poate vei decide tipul de antrenament pe care vrei sa il faci. Incearca totusi unul in care sa alternezi serii de exercitii usoare cu serii de exercitii grele. Astfel vei merge la sala stiind precis ce faci si de ce, si vei avea parte de un sentiment de implinire mai puternic la finalul antrenamentului.

 

pe aceiasi tema:

Cum să faceți “pătrățele” și să vă creșteți masa musculară  -  Cum să faceți “pătrățele” indiferent de genetica dumneavoastră Ați fost la sală, ați făcut abdomene, ați cumpărat toată sala de antrenamente și tot nu vedeți rezultate. De ce unii dintre prietenii dumneavoastră , care nu au lucrat la sală sunt...
Care este greutatea optimă raportată la înălțimea dumneavoastră ?  -  Mulți oameni se întreabă care este greutatea lor optimă raportată la înălțime. Acest lucru este de ajutor dacă aveți nevoie să pierdeți în greutate, sau dacă pur și simplu vreți să fiți în formă – de asemenea poate fi în...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>