Analiza asupra dietei Protein Power

Original publicata in 1996, aceasta carte despre diete continua traditia dietelor Atkins si Zone, bogate in grasimi si proteine si slabe in glucide. A fost scrisa de familia Eades, o echipa de doctori sot si sotie. “Protein Power” spune ca trebuie sa controlezi modul cum raspunde insuline in corp pentru a pastra starea de sanatate si o greutate normala. Depinzand de nivelul tau de activitate, acestia ofera cantitati uriase de proteine fiecarei mese. Iti este permisa o cantitate modesta de glucide (30-50 g pe zi), insa trebuie sa o monitorizezi mereu. Trebuie sa numeri totul si sa mananci anumite cantitati la ore fixe.

“Protein Power” recomanda de asemenea dietele pe baza de suplimente.

Desi bine prezentata si scrisa de cei doctori, “Protein Power” are trei slabiciuni particulare.

Prima, necesarul de proteine estimat pe baza nivelului de activitate nu are la baza nici o evidenta mdicala cunoscuta.

Al doilea, ca in cazul dietelor slabe in glucide, “Protein Power” cauzeaza cetoza, care nu este recomandata de obicei. Potrivit lui Susan B. Roberts, doctor in filozofie, profesor de nutritie si psihiatrie la Universitatea Tufts din Boston, dietele slabe in glucide nu sunt sanatoase : “Pentru ca interzic mancarea cu multiple beneficii pentru sanatate si agraveaza starea sanatatii pe o perioada lunga de timp”.

Al treilea, ideea ca o dieta bogata in proteine si slaba in glucide te ajuta sa slabesti prin micsorarea nivelului de insulina este gresita. Reducerea consumului mancarii de orice fel are aceleasi rezultate.

 

 

pe aceiasi tema:

Glucidele, proteinele si grasimea consumata intr-o dieta slaba in carbohidrati  -  Consumul de glucide variaza. Unele diete slabe in glucide te limiteaza la mai putin de 20 % din caloriile sub forma de glucide, altele permit pana la 40 %. Ca sa fie si mai complicat, multe din aceste diete sunt...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>