Parintii tai in varsta fac exercitii?

Am observat un subiect comun printre clientii mei: multi dintre ei ce au undeva la 40, 50 sau 60 de ani: adica parinti in varsta. Imi vine in minte un anume client, o femeie al carui tata este perfect sanatos din punct de vedere fizic, dar sufera de dementa, si o mama sanatoasa mintal, dar cu artrita cronica. In fiecare zi efortul de a-si tine parintii in forma, cu speranta de a le mentine cel putin abilitatile necesare activitatilor zilnice: spalatul, imbracatul, urcatul si coboratul scarilor fara a cadea. Fara aceste abilitati, acestia ar putea ajunge in medii separate, unul care sa faca fata problemelor lui, si unul care sa faca fata problemelor ei.

Innotul este cea mai buna activitate pentru amandoi, dar pentru ca nu pot conduce, clienta mea trebuie sa gaseasca o modalitate de a-i aduce la sala, si apoi de a-i duce inapoi acasa. Deasemenea, a trebuit sa angajeze un instructor ce le poarta de grija, activi si pe drumul cel bun. Sunt mereu surprinsa de ceea ce face pentru ei, in ciuda stresului in plus.

Din pacate, aceasta este o problema des intalnita, iar solutiile nu sunt simple, dar motivarea pe care o vad la clientii mei, alaturi de creativitatea lor uimitoare, dovedesc ca este posibil.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>