Analiza asupra dietei Atkins

Dieta Atkins- Prezentare generala

Dieta Atkins este probabil una din cele mai cunoscute diete slaba in carbohidrati si bogata in proteine. Prima data a aparut la inceputul anilor ’70. Dieta Atkins sustine ca poti manca orice fel de mancare cu grasime si proteine, slabind totodata. Trebuie doar sa elimini din meniu carbohidratii pentru a slabi. Totul este explicat in cartea “Noua dieta revolutionata Dr Atkins”, de doctor Robert C. Atkins.

Dieta Atkins- Simpla introducere

Prima data cand incepi dieta Atkins, treci prin Fata introductiva, asta pentru a te obisnui cu cetoza. Renunti la aproape toti carbohidratii cu exceptia catorva zarzavaturi, dar poti manca frisca, friptura si oua. Multi doctori spun ca cetoza este rea deoarece iti forteaza rinichii si asta poate fi fatal.

Dupa primele doua saptamani de dieta, iti este permis sa reintroduci cativa carbohidrati in dieta, dar foarte putini. Dieta te impiedica sa te ingrasi in timpul procesului de slabire. Astfel iti vei cunoaste limita pana unde poti slabi cu adevarat.

Stand de vorba cu persoane care au incercar dieta Atkins, am descoperit ca multi dintre ei nu au reusit sa treaca nici macar de faza introductiva deoarece nu s-au simtit bine in urma unui astfel de regim alimentar.

Deasemenea, in timp ce dr Atkins pretinde ca iti vei imbunatati colesterolul, au fost multi care ori nu au simtit nici o imbunatatire ori s-au ingrasat mai tare.

Doctor Robert H. Eckel nu este convins ca dieta Atkins tine colesterolul sub control pentru o perioada lunga de timp, si subliniaza ca dieta Atkins are foarte putine rezultate facute public, si nici un studiu efectuat pe termen lung pentru a-si sustine afirmatiile “Principala noastra preocupare este continutul mare de grasimi al dietei si efectul total al sistemului cardiovascular”.

 

pe aceiasi tema:

Analiza asupra dietei Protein Power  -  Original publicata in 1996, aceasta carte despre diete continua traditia dietelor Atkins si Zone, bogate in grasimi si proteine si slabe in glucide. A fost scrisa de familia Eades, o echipa de doctori sot si sotie. “Protein Power” spune ca trebuie...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>