Slabitul nu cunoaste handicapul: Faceți exerciții chiar dacă aveți un handicap

Una din întrebările care mi se pun tot timpul este “Am un handicap și îmi este greu să slăbesc și să fac exerciții. Aveți vreo sugestie despre ce fel de exerciții aș putea face?”

Aceasta este o întrebare foarte bună, pentru că mulți oameni nu pot face exercițiile obișnuite, cum ar fi mersul pe jos, alergatul sau ciclismul cum sugerează cele mai multe programe de slăbit. Din fericire sunt foarte multe moduri de a vă reveni în formă, chiar dacă nu puteți să faceți aceste tipuri de exerciții. Mulți oameni care sunt în scaune cu rotile sau se bazează pe lifturi pot găsi moduri de a fi activi ceea ce îi v-a ajuta la o sănătate mai bună.

Primul lucru care este de făcut, dacă nu l-ați făcut deja este să vă consultați cu doctorul/terapeutul dumneavoastră pentru a vedea ce recomandări ar putea avea pentru dumneavoastră. Mulți centre de terapie oferă consiliere și programe care să vă ajute să faceți exerciții confortabil și în siguranță. Doctorul v-a înțelege nivelul de invaliditate al dumneavoastră, sau al bolii și v-a fi în măsură să determine ce puteți face fără a vă pune în pericol și fără a vă afecta sănătatea.

Celor care folosesc scaune cu rotile le pot fi de ajutor exercițiile care le muncesc partea superioară a corpului, pentru a le îmbunătăți puterea, sănătatea cardiovasculară și rezistența. Dacă doctorul dumneavoastră este de acord, puteți folosi un scaun cu rotile manual, timp de 30 minute de trei ori pe săptămână, sau vă puteți înscrie la un sport de echipă în scaun cu rotile – puteți astfel reduce semnificativ riscul de boli legate de greutate cum ar fi boli de inimă, sau diabetul.

Artrita sau leziuni ale genunchiului sunt alte afecțiuni care pot face multe exerciții să fie dureroase sau dificile. Înotul sau terapia în apă sunt alegeri excelente pentru dumneavoastră în acest caz, deoarece vă ajută să nu mai susțineți toată greutatea pe încheieturi – puteți folosi și dispozitive de plutit și tot puteți lucra cu brațele și partea superioară a corpului.

Există de asemenea o multitudine de dvd-uri pe care le puteți încerca în confortul și intimitatea casei dumneavoastră.

Este important să înțelegeți că doar dieta alimentară sau doar exercițiile fizice nu vă vor ajuta să slăbiți. Pentru a avea un stil de viață mai sănătos, trebuie să le combinați – și o dietă sănătoasă cu o varietate de alimente din toate grupele alimentare și cel puțin 3 seturi de exerciții de câte 30 de minute. Deși pare că v-a dura la nesfârșit sau nu veți vedea rezultate instantanee, veți vedea cel mai probabil primele îmbunătățiri în câteva săptămâni, nu doar la greutatea dumneavoastră ci și la felul cum vă simțiți.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>