Termogenicele: Ce înseamnă? E sigur?

Există șanse ca în toată această multitudine de pastile de slăbit, rețete de slăbit și altele ați dat peste cuvântul termogenic printre reclamele sau etichetele pe care le-ați văzut. Problema este că cei mai mulți dintre oameni nu cunosc termenul. Nu ne ajută că urmăm o dietă care pare foarte sofisticată și avansată și folosește cuvinte mari, dacă nu este sănătoasă, sau nu ne ajută cu nimic.

Termenul termogenic înseamnă “care produce căldură”. Se aplică la diete alimentare pentru slăbit – ca și referire la faptul că anumite activități sau alimente vă vor determina să ardeți calorii mai repede. Aceasta se realizează de cele mai multe ori prin manipularea metabolismului corpului. Din toate reclamele – ar trebui să credem că această metodă e ideală pentru a slăbi.

Totuși trebuie să aveți foarte mare grijă cu produsele care au etichete care le descriu ca și termogenice, pentru că nu tot timpul acestea sunt aprobate de autorități.

De ce trebuie să avem cea mai mare grijă sunt pastilele de slăbit și suplimentele alimentare. O combinație care este considerată “termogenică” include efedrină, cofeină și aspirină. Efedrina este un stimulant și se crede că vă inhibă apetitul. Se găsește în mod natural în unele plante naturale cum ar fi Ma Huang, o plantă chinezească. Din păcate poate avea multe efecte adverse la unii oameni, cum ar fi creșterea frecvenței cardiace, modificarea tensiunii arteriale, stări de neliniște, probleme de respirație, amețeli și dureri de cap. Poate de asemenea cauza răspunsuri emoționale cum ar fi iritabilitate, anxietate, paranoia și halucinații. Pentru unii schimbările intervenite în funcțiile cardiovasculare și respiratorii pot să pună viața în pericol. Folosirea îndelungată poate fi în mod special periculoasă.

Cofeina și aspirina par relativ inofensive și pentru majoritatea sunt obișnuite în casă. Totuși oricare dintre ele în doze mari nu sunt bune pentru organismul dumneavoastră și de asemenea pot cauza efecte secundare care vă amenință viața, în special în combinație cu efedrină și alte plante.

Multe dintre aceste produse de slăbit și suplimente alimentare sunt disponibile în magazine. Un astfel de produs este Xenadrin, care are catechine și cofeină pentru a schimba termodinamic metabolismul. Catechinele (practic o substanță care este comună în cacao și ceai) nu sunt suficient cercetate. În teorie, în loc să luați acest supliment, mai bine consumați cafea, ceai și ciocolată.

De asemenea există multe alimente care sunt termogenice în natură, deși studiile în această privință sunt limitate și nu prea de încredere. Din fericire alimentele cele mai comune sunt sigure pentru consum și pot fi mâncate fără probleme.

Iată o listă de alimente termogenice:

 • pui
 • albuș de ou
 • fructe de mare
 • carne roșie slabă
 • ardei iuți
 • sparanghel
 • ciuperci
 • mere
 • fructe de pădure
 • pere
 • broccoli

Bineînțeles, proprietățile termodinamice ale acestor alimente nu sunt prea cunoscute. Știți vechea zicală “Un măr pe zi ține doctorul departe.”, nu. Deci mâncați cât de mult doriți din alimentele de mai sus, atâta timp cât aveți o dietă echilibrată și sănătoasă care combină exercițiile și nutriția. Dar aveți grijă la dietele care susțin că veți arde grăsimi foarte repede pe baza acestor proprietăți termogenice, sau care folosesc suplimenți alimentari. Nici o dietă nu merită să vă riscați sănătatea.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>