Exerciții pentru mușchii picioarelor

Exercițiile pentru mușchii picioarelor au multe beneficii când faceți exerciții de forță și alte activități, pentru că aceste exerciții sunt pentru tendonul dintre genunchi și șolduri. Acești mușchii pot fi răniți ușor, cu dureri mari care vă pot opri din orice activități cum ar fi alergatul, ciclismul sau altele.

Cel mai important lucru este să aveți grijă să nu vă răniți. Dacă vă încălziți bine înainte de a face exerciții este foarte bine. Dacă vă întăriți mușchii picioarelor va scădea riscul de a suferi răniri. Dacă totuși v-ați rănit tratamentul constă în odihnă, aplicare gheață, comprese și ținerea ridicată a muchiului rănit. Pentru răniri mai grave, cârje sau continuarea tratamentului sunt necesare.

Iată câteva simptome de căutat, dacă credeți că v-ati întins un mușchi:

  • Tensiune în coapse.
  • Dureri înțepătoare în partea de sus la picioare (în spate).
  • Se umflă locul atunci sau în câteva zile.
  • Durere în partea de sus a piciorului când mergeți sau când îndoiți genunchii.

Dacă vorbiți cu un antrenor de fitness, sau un doctor acesta vă v-a ajuta să vă dați seama de cât de grav este și ce tratament ar fi cel mai indicat.

Pentru cei mai mulți oameni, prevenirea este cheia în a vă asigura că nu vă răniți sau nu vă întindeți mușchii picioarelor. Dacă faceți exerciții adecvate de încălzire și întinderi nu veți avea probleme. Deși sunt multe posibilități să faceți exerciții la sală sau pe aparate, noi am listat mai jos câteva exerciții pe care le puteți face oricând, oriunde, chiar și acasă.

Iată câteva exerciții care vă pot ajuta:

Întinderi clasice: Este foarte ușor pentru începători. Doar stați pe podea cu picioarele întinse în fața dumneavoastră. Apoi aplecați-vă spre în față până când atingeți cu pieptul picioarele și cu degetele aproape ajungeți la degetele de la picioare. Mențineți pentru 30 de secunde și apoi ușor reveniți.

Ridicări: Acesta e la fel un exercițiu ușor de făcut. Stați pe spate cu genunchii strânși sub dumneavoastră. Ridicați-vă încet mijlocul pentru câteva secunde și apoi reveniți. Repetați de 10 ori.

Fandări: Fandările sunt un alt mijloc prin care vă puteți exersa mușchii picioarelor. Stați drepți cu brațele lângă corp. Apoi faceți un pas înainte cu genunchii ușor îndoiți și mențineți pentru 30 de secunde. Apoi reveniți ușor la verticală.

Exerciții cu mingea de stabilitate: Puteți folosi o minge de stabilitate pentru exerciții pentru mușchii picioarelor.

Ca întotdeauna, ar trebui să vorbiți cu doctorul înainte de a face exerciții, dacă credeți că ați putea avea nevoie de îngrijire medicală.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>