Ce inseamna supraponderal

Potrivit specialistilor in sanatate , “supraponderal” este definit ca fiind greutate excesiva a corpului. Aceasta greutate in plus poate insemna muschi , oase , grasime si apa. Desi un atlet sau un adept al fitness-ului ce are o masa musculara marita ar putea fi evaluat ca fiind supraponderal, chiar daca este intr-o conditie fizica excelenta , cu o grasime a corpului mult sub medie. Contradictoriu , cineva cu proportii anormale , cu un procentaj al grasimii corpului mult peste medie poate fi evaluat ca avand o greutate normala , desi acestia au probleme mult mai mari cu sanatate decat atletii.

Cum este masurata supragreutatea de indicele masei corporale?

Indecele masei corporale este metoda standard pentru evaluarea greutatii . Acesta apreciaza starea greutatii tale in functie de inaltime si numarul de kg pe care il ai . O persoana cu indicele masei corporale intre 25- 29,9 este considerat supraponderal.

Care sunt consecintele asupra sanatatii daca esti supraponderal?

Daca greutatea ta intra in categoria persoanelor supraponderale ai un risc statistic crescut de dezvoltare a problemelor de sanatate legate de greutate . In general , oricum ,si alti factori precum bolile legate de greutate prezente in istoricul medical al familiei , cum ar fi cele de inima sau diabetul de tip 2 , trebuie sa fie declarate in eventualitatea unor probleme de sanatate cauzate de supraponderabilitate.

Supraponderabilitate severa inseamna obezitate .

Din punct de vedere medical, “obezitate” inseamna exces de grasime a corpului . Chiar daca esti atlet sau culturist si ai o greutate exagerata pentru inaltimea ta (din cauza cantitatii uriase de tesut muscular) nu vei fi evaluat ca fiind obez. Oricum , indicele masei musculare nu ia grasimea in calcul. Potrivit acestuia , oricine cu un indice al masei corporale mai mare de 30 este considerat obez.

Creste riscul problemelor de sanatate odata cu marirea supragreutatii ?

In mod normal , cu cat esti mai gras sau obez cu atat riscurile unor probleme de sanatate sunt mai mari odata cu inaintarea in varsta . Astfel obezitatea pune in pericol sanatatea , mai ales obezitatea acuta care iti poate ameninta viata .

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>