Lipsa somnului poate cauza ingrasarea

Efectele lipsei somnului asupra greutatii

Lipsa somnului ne influenteaza greutatea. Daca nu dormim suficient, devenim predespusi supraalimentarii si luarii in greutate. Aparent dormim noapte de noapte cu doua ore mai putin. Potrivit unor studii, o persoana doarme acum undeva la 7 ore pe noapte, spre deosebire de anii ’60 cand se dormea in medie la 9 ore pe noapte.

De ce lipsa somnului poate duce la ingrasat

Aparent, cand reducem orele de somn, orgnismul nostru produce mai multi hormoni de stres. De exemplu, s-a demonstrat ca micsorand somnul la doar 4 ore pe noapte, putem provoca dereglari hormonale ce ne poti cauza dorinta de a manca. Somnul afecteaza si o parte a creierului numita hipotalamus. Lipsa somnului ne face prea obositi pentru a face exercitii si suntem mai vulnerabili sa ne supraalimentam.

Privarea de somn poate fi nesanatoasa

Somnul insuficient este asociat cu cresterea riscului de imbolnavire. Apneea in somn este asociata cu dereglarile metabolice ale glucozei si cu sindromul rezistentei la insulina.

Risc marit de diabet si prediabet

Dormitul mai putin de 6 ore pe noapte (sau peste 9 ore pe noapte) este legat de riscurile marite de diabet si prediabet, ambele boli fiind legate de nivelul marit de zahar din sange. Somnul pentru mai putin de 5 ore pe noapte a fost legat de riscul marit de diabet

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>