5 lucruri de care aveți nevoie pentru a fi motivați să pierdeți în greutate

Să găsiți motivarea necesară pentru a pierde în greutate este foarte greu de realizat. Toți suntem obișnuiți într-un anumit fel – ne obișnuim cu rutina și cu obiceiurile alimentare nesănătoase și este foarte dificil de a trece peste aceste obiceiuri. Pierderea în greutate nu înseamnă să înghițim vreo “pilulă magică”, sau să mâncăm “super mâncăruri” – este vorba de schimbarea stilului de viață. Nu țineți dietă ca să slăbiți doar pentru câteva săptămâni – ci faceți acest lucru pentru că doriți să fiți sănătoși și să vă simțiți bine în pielea dumneavoastră. Schimbarea este dificilă pentru fiecare dintre noi – și pentru mulți dintre noi schimbarea poate fi o luptă de o viață fără ajutorul potrivit și fără resurse.

Dacă doar ce ați început să vă gândiți la pierderea în greutate, sau poate că ați încercat să slăbiți de puțin timp și ați abandonat, acești cinci pași vă vor ajuta să aveți un start bun. Nu este niciodată prea târziu să începeți – chiar dacă ați fost opriți sau ați picat de câteva ori.

1. Un motiv: Există nenumărate motive pentru care doctorul dumneavoastră sau la știri, sau jurnalele medicale vor spune că trebuie să slăbiți. Aș putea să vă spun 10-15 motive chiar acum fără să tau prea mult pe gânduri. Dar nici unul dintre aceste motive nu contează dacă nu este motivul dumneavoastră pentru care vreți să slăbiți. Nu este de ajuns doar să vreți să fiți mai slabi sau mai sănătoși. Trebuie să fiți hotărâți și să vizualizați acest motiv. Vreți să aveți o anumită mărime la haine? Vreți să puteți urca scările fără să rămâneți fără suflu? Vreți să vă puteți juca cu copii sau nepoții și să puteți fugii după ei? Motivele dumneavoastră personale vor fi cel mai mare motivator care vor face diferența între a spune “Ah, voi face exerciții mâine” sau “Voi face exerciții 30 de minute azi chiar dacă am muncit toată ziua”. Motivele dumneavoastră vor face diferența între a mânca felii de mere fără să mai puneți zahăr sau câteva felii de prăjitură.

2. Un program: Să fim sinceri: cei mai mulți dintre noi avem vieți foarte încărcate. Indiferent dacă aveți copii sau o slujbă sau orice altceva, este destul de ușor să amânăm exercițiile sau să mâncăm sănătos. Dacă sunteți unul dintre oamenii care spun “Nu am timp pentru micul dejun” sau “Nu am timp să fac exerciții” sau “Am noroc dacă am timp să fac un duș” atunci aveți nevoi de un program. Faceți-vă puțin timp și întocmiți un program pentru orele la care să mâncați, orele pentru exerciții, etc. Nu doar că acest lucru vă va ajuta să vă schimbați rutina zilnică, dar vă va ajuta și să vă organizați viața și să reduceți nivelul de stres. Tratați nevoia de a mânca sănătos și de a face exerciții cu cea mai mare importanță.

3. Susținere: Nu este ușor să facem nimic de unii singuri. Cineva mi-a spus odată ”$Nu ești singurul – doar asta crezi”. Este ceva de ținut minte. De preferat este să găsiți susținere printre familie sau prieteni, dar există și site-uri care vă pot ajuta să cunoașteți oameni care au aceleași scopuri ca și dumneavoastră sau vă puteți înscrie la un grup de fitness sau alte activități din zona dumneavoastră. Dacă aveți pe cineva care să vă susțină și care vă poate ajuta să vă atingeți scopurile poate reprezenta o mare diferență.

4. Încredere: când ești supraponderal, este ușor să nu ai încredere în sine sau în propriile abilități. Poate că alții s-au purtat urât cu dumneavoastră sau v-au judecat din cauza greutății – poate că nu ați reușit să țineți o dietă pentru că ați crezut că dumneavoastră ați greșit nu dieta. Oricare ar fi motivul, trebuie să începeți să aveți încredere în dumneavoastră. Dacă vă spuneți “Pot să fac acest lucru” tot timpul, vă va fi mult mai ușor să rămâneți motivat. Începeți ușor – nu trebuie să fugiți la un maraton. Mișcați-vă ușor corpul. Ridicați brațele în aer, picioarele. Mergeți 5 minute. Apoi în ziua următoare faceți un pic mai mult. Trebuie să vă forțați din ce în ce mai mult – și de fiecare dată când reușiți cu lucrurile mici vă veți simți din ce în ce mai bine și veți avea tot mai multă încredere în dumneavoastră și în progresul dumneavoastră.

5. Urmărirea progresului: Dacă reușiți să faceți progrese nu va fi așa de evident în prima zi sau chiar în primele săptămâni. Dar dacă continuați veți vedea progrese și veți fi uimiți să constatați cât de multe ați realizat. Este foarte imortant să vă recompensați pentru fiecare realizare – chiar dacă este una mică. Poate că ați avut o zi în care nu ați mâncat deloc zahăr și dulciuri – meritați o recompensă. Recompensele nu trebuie să fie mari – dar dacă vizualizați micile schimbări pe care le-ați făcut vă va ajuta să rămâneți motivat și să le aveți în obiectiv pe cele mari.

Dacă vreți să slăbiți și urmăriți să combinați cele cinci lucruri de mai sus cu mâncarea sănătoasă și exercițiile, veți vedea rezultate. Țineți minte că nimeni nu e perfect și cel mai probabil că veți rata de câteva ori. Dar nu lăsați acest lucru să vă oprească – continuați să mergeți înainte și până să vă dați seama veți vedea ce multe ați realizat.

 

pe aceiasi tema:

Renunta la prescriptiile medicale- Exercitiile fizice ar putea fi medicamentul de care ai nevoie  -  Stim de foarte mult timp ca sportul aduce multe beneficii sanatatii, ajutandu-te sa faci fata simptomelor depresiei si anxietatii. Exeperii au descoperit acum ca sportul este mai bun decat medicamentele, cel putin in unele cazuri. Un studiu recent publicat in...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>