Terapia calmantă: Lumină infraroșie pentru a calma durerea

Terapia calmantă, care este un tip de terapie cu lumină infraroșie, a trezit la mulți interesul pentru efectele în calmarea durerii – rigiditate, durere la încheieturi și de mușchi, amorțire. Diabetici care au circulație slabă pot folosi această terapie pentru a îmbunătății circulația sanguină. După cum mulți oameni știu, dacă ai probleme de circulație sau dureri poate face ca exercițiile să fie dificile, și mai departe poate duce la alte probleme de sănătate.

În principiu acest tratament constă în aplicarea de lumină infraroșie pe zone ale corpului unde se resimt dureri sau unde e nevoie de îmbunătățirea circulației sanguine. Ședințele sunt realizate în intervale de 30 de minute, deși frecvența și intensitatea vor depinde de ce trebuie tratat și de recomandarea doctorului. În timp ce unele tratamente cu lumină infraroșie folosesc laserul, sistemul de terapie calmantă este diferit și folosește tampoane pentru a aplica direct lumina pe zonele afectate.

Unele rapoarte oficiale susțin că cei mai mulți dintre pacienți obțin rezultate imediate în calmarea durerii, după numai o ședință, deși unele tratamente trebuie să aibă minim 6 ședințe pentru a vedea rezultate. Dacă nu seobțin rezultate după 12 săptămâni, se concluzionează că tratamentul nu are efect în calmarea durerii.

Un alt aspect de notat este că această terapie calmantă este o soluție doar pentru durerile temporare. Pentru cei cu afecțiuni cronice, este recomandat ca acest tratament să se facă în comun cu alte tratamente de lungă durată, cum ar fi terapii, medicații, diete potrivite și exerciții. Femeile care sunt însărcinate sau cei care suferă de cancer nu ar trebui să folosească această terapie cu lumină infraroșie.

Găsirea de tratamente pentru tratarea durerilor care nu implică folosirea medicamentelor poate avea multe beneficii. Există foarte puține efecte secundare raportate despre terapia calmantă cu lumină infraroșie, pe când tratamentele medicamentoase pot avea multe efecte secundare cum ar fi greață, reacții alergice, dureri de cap, amețeli sau somnolență extremă. Dacă puteți reduce medicamentele pentru dureri nu doar că veți fi mai sănătoși dar reduceți și riscul de a deveni dependenți de acestea.

Când durerea este sub control este mult mai ușor pentru cineva să facă exerciții care pot ajuta la îmbunătățirea circulației și întărirea unor mușchi, oase, încheieturi. Dacă vorbiți cu un terapeut fizic precum și cu doctorul dumneavoastră vă poate fi de ajutor pentru a determina ce opțiuni de tratament există și care ar fi cel mai bun pentru dumneavoastră pentru a fi mai sănătos, mai activ și pentru a vă putea bucura de viață din nou.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>