Care este greutatea corectă pentru înălțimea dumneavoastră?

Mulți oameni se întreabă care este greutatea lor corectă pentru înălțimea pe care o au. Cunoașterea acestui lucru poate fi de ajutor dacă doriți să slăbiți sau doar aveți nevoie să vă întrați în formă – de asemenea poate fi de ajutor pentru a înțelege dacă scopurile voastre pentru slăbit sunt realistice și pot fi obținute.

Înălțimea este un lucru care nu poate fi controlat, deoarece depinde de vârstă, sex și genetică. Părinții dumneavoastră poate că au fost înalți sau scunzi și acest lucru poate afecta înălțimea dumneavoastră. De obicei bărbații sunt mai înalți decât femeile, deși acest lucru nu este o regulă.

Greutatea pe de altă parte este ceva ce poate fi controlat și cunoscând corelarea dintre ce greutate ar trebui să aveți comparativ cu ce înălțime aveți poate face să vă fie mult mai ușor să aflați ce tip de dietă și exerciții ar trebui să urmați.

Corelarea dintre greutate și înălțime la bărbați și la femei este similară, deși ușor diferită, din moment ce bărbații sunt mai grei decât femeile, datorită alcătuirii genetice.

Un alt factor este mărimea “cadrului” dumneavoastră – ceea ce are legătură cu forma corpului și oasele dumneavoastră. Ați auzit probabil fraza „Nu sunt gras, am doar oasele mari” și deși uneori este folosită ca o scuză, are și o fărâmă de adevăr în ea. Nu toată lumea este croită la fel sau are aceeași mărime a oaselor și acest lucru influențează foarte mult greutatea. Nu este ciudat ca cineva care este înalt și slab, să aibă o greutate mai mare decât ați crede, doar datorită mușchiilor și densității oaselor. Puteți face un test simplu pentru a determina mărimea „cadrului” dumneavoastră, încercând să vă cuprindeți cu o mână încheietura celeilalte. Dacă degetele sunt unul peste celălalt, aveți un cadru mic, dacă doar se ating un pic aveți un cadru mediu și dacă nu se ating aveți un cadru mare. Bineînțeles acesta nu este un test științific, dar vă poate da o idee generală, dacă folosiți un tabel pentru a vă determina greutatea dumneavoastră ideală.

Determinarea raportului dintre greutate și înălțime se poate face prin determinarea IMC(indicele de masă corporală). Acesta se determină simplu prin înmulțirea valorii greutății cu 4.88 și apoi împărțind la valoarea înălțimii la pătrat. Un IMC bun este între 18.5 și 24.9. Dacă aveți o valoare mai mare a IMC-ului poate însemna că aveți un risc să deveniți obezi și ar trebui să faceți exerciții pentru sănătate.

În timp ce valorile luate din tabele care vă ajută să vă determinați raportul corect dintre greutate și înălțime vă dau automat și valoarea corectă a IMC-ului, totuși ar trebui să verificați ambele valori pentru a avea o idee dacă trebuie să faceți mai multe exerciții și să țineți o dietă pentru slăbit, sau trebuie doar să aveți grijă de condiția dumneavoastră fizică actuală.

 

pe aceiasi tema:

Care este greutatea optimă raportată la înălțimea dumneavoastră ?  -  Mulți oameni se întreabă care este greutatea lor optimă raportată la înălțime. Acest lucru este de ajutor dacă aveți nevoie să pierdeți în greutate, sau dacă pur și simplu vreți să fiți în formă – de asemenea poate fi în...
Care este scopul exercitiilor tale?  -  Sala de sport poate parea infricosatoare, plina de transpiratie, si adeseori debusolanta. Chiar un client mi-a spus “Vin cu intentii bune, dar cand ma uit la toate aceste aparate nu mai stiu ce trebuie sa fac. Ajung in final sa...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>