Explicații ale celor 5 componente pentru aptitudinile fizice:

Rezistența cardiorespiratoare: Cuvântul “cardiorespirator” este compus din cuvîntele “cardio” și “respirator” care se referă la inimă, respectiv la plămâni. Practic rezistența cardiorespiratorie se referă la cât de bine procesează organismul dumneavoastră oxigenul necesar pentru activități fizice. Exercițiile aerobice sunt adesea numite și exerciții ”cardio”. Exercițiile aerobice pot ajuta mulți oameni să slăbească rapid și totodată să își întărească inima și plămânii.

Forța musculară: Forța musculară, așa cum și sună, reprezintă forța mușchilor atunci când sunt folosiți. Forța musculară este ceea ce face posibil să ridicați un obiect sau să faceți flotări. Forța musculară poate fi îmbunătățită prin ridicarea de greutăți, dar acest lucru trebuie făcut cu grijă pentru a vă asigura că nu vă răniți.

Rezistența musculară: Foarte important pentru forța musculară, este rezistența musculară. Rezistența musculară este abilitatea unei persoane de a-și putea folosi forța musculară și de a-și putea folosi în mod repetat mușchii pentru o perioadă mai lungă de timp fără să piardă din forța musculară. Dacă puteți face exerciți fără să pierdeți din forța musculară înseamnă că mușchii dumneavoastră sunt sănătoși și funcționează corect.

Flexibilitatea: Flexibilitatea înseamnă abilitatea dumneavoastră de a vă mișca cu ușurință încheieturile prin toate gradele lor de mobilitate. Încheieturile sănătoase și exercițiile regulate pot să ajute la îmbunătățirea flexibilității dumneavoastră. Încălzirea încheieturilor înainte de exerciții fizice poate îmbunătății flexibilitatea și reduce riscul de accidentări atunci când faceți exerciții.

Componența corpului: Componența corpului este ultimul dintre componentele de bază pentru aptitudinile fizice și este cunoscut mai degrabă ca și IMC sau indicele de masă corporală. Pe scurt, componența corpului reprezintă cantitatea de grăsime pe care o are o persoană comparativ cu greutatea totală a acestei persoane. Este relativ ușor de calculat indicele dumneavoastră de masă corporală. Cu cât condiția dumneavoastră fizică este mai bună, cu atât mai puțină grăsime are corpul dumneavoastră comparativ cu greutatea totală. Un indice mai mare poate indica o predispoziție mai mare la probleme de sănătate legate de greutate.

 

pe aceiasi tema:

Componente de bază pentru aptitudinile fizice  -  Cele 5 componente de bază pentru aptitudinile fizice sunt folosite pentru a măsura aptitudinile fizice ale unei persoane și pentru a dezvolta programe pentru dezvoltarea aptitudinilor fizice pentru putea face exerciții fizice pentru sănătate. Aceste componente sunt adesea folosite în...
Renunta la prescriptiile medicale- Exercitiile fizice ar putea fi medicamentul de care ai nevoie  -  Stim de foarte mult timp ca sportul aduce multe beneficii sanatatii, ajutandu-te sa faci fata simptomelor depresiei si anxietatii. Exeperii au descoperit acum ca sportul este mai bun decat medicamentele, cel putin in unele cazuri. Un studiu recent publicat in...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>