Cine-a spus că dacă ţii post nu te îngraşi?

Am intrat în postul Crăciunului, postul cel mai greu de ţinut din an din cauza legumelor şi fructelor puţine şi scumpe care se găsesc pe piaţă. În consecinţă, consumul de proteine nesănătoase creşte, iar cântarul începe să arate mai multe kilograme decât ţi-ai dori.

Trebuie să fii foarte atentă în perioada postului. Pe de o parte, este perioada cea mai potrivită pentru detoxifierea organismului. Dacă mănânci mai puţină carne, ouă, produse lactate şi te axezi pe consumul de produse vegetale, corpul tău va beneficia de pe urma antioxidanţilor şi vitaminelor pe care i le oferi.

Dar pe de altă parte, dacă după terminarea postului revii la obiceiurile alimentare nesănătoase şi faci exces, este foarte probabil ca după Crăciun să începi o dietă drastică pentru a arăta bine în ţinuta de Revelion.

Dacă te-ai hotărât să ţii post, iată ce trebuie să ştii pentru a-ţi menţine greutatea:

  • Redu consumul de pâine, paste şi cartofi – cei mai mulţi dintre noi renunţăm la produsele de frupt în favoarea produselor bogate în amidon, care duc la îngrăşare
  • Nu ţine „post negru” foarte des! – când vei începe să mănânci din nou, organismul va asimila mult mai repede carbohidraţii.
  • Consumă fructe şi legume
  • Adoptă un regim alimentar echilibrat, care să conţină proteine, lipide, dar şi carbohidraţi

Aşadar, încearcă să ai un meniu cât mai diversificat, în care să incluzi toate alimentele, dar cu moderaţie. Perioada de post nu înseamnă să te înfometezi cu gândul că te menajezi pentru masa copioasă de Crăciun. După o perioadă de post, şansele sunt foarte mari să iei din nou în greutate dacă mănânci dintr-odată produse cu conţinut ridicat de grăsimi. Deci se poate spune că mitul conform căruia dacă ţii post nu te îngraşi a fost infirmat.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>