Cum te ajută inelul gastric să scapi de obezitate

Obezitatea poate fi catalogată cu uşurinţă drept “boala secolului”. Din cauza unui stil de viaţă alert şi lipsei unei alimentaţii sănătoase, această boală acaparează din ce în ce mai multe persoane. Dacă ai un stil de viaţă sedentar şi mănânci cu precădere de la fast-food şi nu faci mişcare suficientă sau chiar deloc, atunci trebuie să ai foarte mare atenţie, pentru că eşti predispus să devii obez.

Ceea ce pare doar o îngrăşare uşoară poate să devină o problemă şi te poţi trezi într-un punct din care nu te mai poţi întoarce decât dacă intervii chirurgical. În cazul persoanelor cu obezitate morbidă nici cele mai drastice diete şi nici cele mai multe exerciţii nu-şi mai fac efectul cum ar trebui, aşa că singura soluţie rămâne vizita la mediul chirurg.

La ora actuală există o serie de proceduri chirurgicale disponibile pentru pacienţii care doresc să piardă kilogramele în plus, dintre care cel mai des realizate sunt: by-pass şi inelul gastric. Cu toate acestea, nu orice persoană poate apela la aceste proceduri. Operaţiile de by-pass şi cu inel gastric sunt realizate doar asupra persoanelor care au indicele corporal mai mare de 40 şi îşi pun viaţa în pericol.

Procedura de by-pass constă în micşorarea stomacului prin „capsarea” acestuia, pentru ca mâncarea să ajungă mai repede în intestinul subţire. Procedura cu inel gastric micşorează stomacul prin amplasarea unui inel care creează senzaţia de saţietate mult mai repede.

Totuşi, dacă eşti obez, nu te grăbi să treci această metodă în capul listei cu metode de slăbit. La urma urmei, este vorba de o procedură invazivă şi trebuie să apelezi la această metodă doar ca ultimă soluţie, mai ales că şi perioada de recuperare este foarte grea. De aceea, trebuie să te informezi foarte bine cu privire la avantajele şi dezavantajele inelului gastric înainte de merge la medic.

Obezitatea este o boală foarte grea, dar intervenţia cu inel gastric te poate ajuta să revii la o viaţă normală. Principalul avantaj este că speranţa de viaţă va creşte şi îţi va fi mai uşor să duci o viaţă normală, fără a fi pusă la zid de cei din jurul tău.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>