Dezavantajele unei cure drastice de slăbit

Dietele drastice care te supun unui regim alimentar practic inexistent şi din cauza cărora te înfometezi şi ajungi chiar la spital nu reprezintă niciodată o soluţie. E drept că pierzi kilograme în timp record, dar toate aceste diete drastice prezintă o serie de dezavantaje care în timp vor deveni vizibile cu certitudine.

Rezultatele cercetărilor arată că o dietă drastică reprezintă cauza apariţiei a mai bine de 70% din bolile provocate de o alimentaţie proastă. Mai îngrijorător este faptul că după ce reuşeşti să pierzi kilogramele dorite şi revii la o alimentaţie normală, kilogramele se vor depune din nou şi vei constata că de fapt te-ai îngrăşat şi mai mult decât înainte.

De asemenea, pentru că se apropie sezonul cel mai de temut al siluetelor frumoase, iarna, încearcă să te menţii la o greutate constantă şi să nu exagerezi nici cu mâncatul, nici cu slăbitul. Kilogramele pe care le depui iarna te vei chinui toată primăvara să le dai jos prin cure miraculoase. Nu e indicat nici să ţii o cură drastică iarna, pentru că fructele şi legumele sunt scumpe, iar corpul tău are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi pentru a lupta împotriva frigului.

În plus, o dietă drastică va creşte riscul apariţiei unor boli metabolice şi îţi va deregla organismul foarte tare. Bucuria kilogramelor pierdute rapid va fi de scurtă durată. Cel mai bine este să alegi o dietă care ţi se potriveşte, şi chiar dacă rezultatele nu se vor vedea de la o zi la alta, vei şti ca acele kilograme pe care le-ai pierdut nu vor mai reveni niciodată.

În concluzie, dietele drastice trebuie evitate pe cât posibil, pentru că riscurile la care te supui sunt prea mari pentru a avea o siluetă de invidiat.

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>