Trăieşte verde cu ceaiul verde

Decocturile de plante au fost şi sunt la mare căutare printre femeile care vor o siluetă clepsidră şi care vor să arate bine în orice haină. Deşi iniţial aceste infuzii au fost utilizate în scopuri medicinale, rezultatele cercetărilor moderne au scos la iveală efectele benefice ale ceaiurilor asupra corpului uman.

Ceaiul verde, originar din Asia, este renumit pentru efectele sale în diete, pentru că datorită conţinutului de antioxidanţi elimină grăsimile din corp şi, în acelaşi timp, reduce pofta de mâncare. Dar asiaticii au descoperit că proprietăţile ceaiului verde nu se opresc aici. Se pare că acesta este un răsfăţ pentru ten, întrucât are proprietăţi anti-îmbătrânire şi ajută la menţinerea sănătăţii dinţilor.

Ca să nu mai spunem că este un stimulator cerebral minunat şi este bogat în aminoacizi şi vitamina C. Şi surprizele nu se opresc aici: ceaiul verde reprezintă o alternativă perfecta pentru cafea – dacă în loc de cana cu cafea de dimineaţă bei o cană cu ceai verde, beneficiile vor fi duble: fiind bogat în cofeina, ceaiul verde are efect energizant de până la 12 ore, iar datorită conţinutului de acid tanic, acesta „topeşte” grăsimile acumulate pe artere, ceea ce reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Cum se prepară licoarea fermecată: pentru o infuzie cu ceai verde, adaugă o linguriţă de ceai verde la un litru apă. Dacă îţi place ceaiul mai dulce, foloseşte miere în loc de zahăr, pentru că este mai sănătoasă, protejează organismul şi acţionează ca energizant natural.

Vei fi încântată să afli că nu există efecte secundare ale consumului de ceai verde, deci este perfect pentru o cură de detoxifiere şi de întărire a sistemului imunitar.

Nu ezita să introduci ceaiul verde în alimentaţia zilnică şi să profiţi de beneficiile sale. Pentru un corp verde, începe-ţi ziua cu o cană cu ceai verde. Rezultatele vor fi vizibile.

 

pe aceiasi tema:

Să slăbim cu ceaiuri naturale  -  Ceaiurile sunt indispensabile pentru o viaţă sănătoasă şi pentru tratarea mai multor afecţiuni. Importantă sursă de energie, ceaiurile naturale sunt o adevărată armă secretă în lupta cu caloriile. Dacă încă nu ţi-ai făcut propria rezervă de ceaiuri sau nu ai...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>