Vedetele aleg dieta Dukan

Mai devreme sau mai târziu, orice femeie se confruntă cu kilogramele în plus şi colăceii inestetici din cauza cărora nu mai poate purta bluza preferată, dar simplul auz al cuvântului „dietă” aprinde un beculeţ de alarmă care te avertizează că vei rămâne nemâncată o bună perioadă de timp.

Ei bine, de astăzi poţi mânca tot ce doreşti şi să slăbeşti sănătos. Un nutriţionist de origine franceză vine în sprijinul femeilor şi propune o dietă revoluţionară pe care o vei îndrăgi cu siguranţă. A făcut furori în Franţa şi s-a extins rapid la nivel mondial, devenind dieta preferată a femeilor de la Hollywood.

Această dietă, pe care se spune că ar fi urmat-o şi Kate Middleton pentru a arăta perfect la nuntă, se bazează pe un principiu similar dietei Atkins şi propune un regim alimentar sănătos, bogat în proteine care reduce treptat pofta de mâncare.

Pierre Dukan, autorul acestei diete de succes, propune în cartea sa un plan de pierdere în greutate bazat pe alimente naturale, iar pentru obţinerea unei siluete de vis, nutriţionistul francez propune o dietă în patru etape:

1. Faza de atac

Nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână, iar rezultatele se vor vedea imediat. În această perioadă poţi consuma ouă, produse lactate (degresate), carne slabă de pui, fructe de mare şi peşte. Foarte important, nu uita să bei cel puţin doi litri de apă pe zi.

2. Faza de încrucişare

În această fază poţi pierde chiar şi 3 kg pe săptămână. Tot ce trebuie să faci este să alternezi zilele în care consumi proteine (vezi faza de atac) cu zilele în care consumi legume proaspete. Atenţie însă, trebuie să eviţi cartofii, mazărea şi fasolea şi să mănânci legume cu conţinut redus de amidon. Poţi rămâne la această fază până ajungi la greutatea dorită.

3. Faza de consolidare

Această etapă este esenţială, întrucât se încearcă revenirea la un regim alimentar normal, dar fără a câştiga kilogramele pierdute. Pentru fiecare kilogram pierdut, rămâi la această fază zece zile. Ceea ce înseamnă că dacă ai pierdut 5 kilograme, trebuie să rămâi la faza de consolidare 50 de zile. Poţi reintroduce carbohidraţii in meniu, dar alimentaţia trebuie să fie echilibrată.

4. Faza de stabilizare

Este cea mai uşoară, dar totodată cea mai grea etapă. Iată în ce constă secretul menţinerii greutăţii ideale: 6 zile pe săptămână mănânci ce doreşti, dar fără a face exces, iar in a 7a zi consumi numai proteine.

Ce poate fi mai frumos decât o dieta care îţi permite să mănânci tot ce-ţi doreşti?

 

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>