Energie în 4 paşi

E adevărat că cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge, dar uneori trezitul de dimineaţă devine un coşmar, mai ales spre sfârşitul săptămânii când simţi că ai rămas fără nici un strop de energie. Cum ţi s-ar părea o energizare în 4 paşi simpli? Mai jos afli cum îţi poţi recupera doza de energie şi reîncărca bateriile în 4 paşi simpli.

1. Dimineaţa

Când te trezeşti, fă 10-15 minute de exerciţii. Sângele îţi va fi pus în mişcare, corpul dezmorţit şi sigur nu vei vrea să te mai bagi înapoi în pat. În plus, vei începe ziua energic şi îţi vei administra timpul mai eficient.

2. La serviciu

Dacă petreci 8 ore stând pe scaun într-un birou, cu siguranţă la un moment dat energia te va părăsi. Când simţi că nu mai poţi, fă câteva exerciţii pentru dezmorţirea degetelor şi mâinilor şi chiar câteva genuflexiuni – vei vedea că îţi este mai uşor să rezişti până la finalul programului. Pauzele de exerciţii de la birou te pot ajuta să previi apariţia unor boli provocate de sedentarism. Un motiv în plus să profiţi de ele la maxim.

3. Întindere laterală

Muşchii spatelui sunt primii care vor resimţi presiunea unei zile intense de lucru, iar tu nu vei vrea decât să te întinzi pe un pat să te relaxezi. Pentru a evita această scădere bruscă a tonusului, trebuie să faci câteva exerciţii. Aşează-te pe un scaun şi cu braţele ridicate spre tavan apleacă-te spre stânga, apoi spre dreapta. Repetă de 3 ori pe fiecare parte şi vei simţi apoi că muşchii s-au destins.

4. Respiraţie corectă

Exerciţiile de respiraţie sunt foarte importante, mai ales că majoritatea persoanelor nu respiră corespunzător. Şi respiraţiile pe nas, şi respiraţiile pe gură sunt binevenite. Dacă faci câteva minute de exerciţii, corpul va primi mai mult oxigen şi automat creierul va funcţiona mai bine.

Exerciţiile simple combinate cu cele de respiraţie îţi vor încărca bateriile şi vei avea energie pe toată durata zilei. Nu mai sta pe gânduri şi ia-ţi doza zilnică de energie chiar de la tine.

pe aceiasi tema:

8 Minute pentru un corp de invidiat…  -  Trăim în epoca vitezei, iar femeia secolului XXI nu are timp suficient pentru familie, carieră şi răsfăţ propriu. Pentru a veni în întâmpinarea acestor femei, a fost creat un dispozitiv care să comprime o oră de exerciţii în doar 8...
Alege momentul potrivit pentru a-ţi face exerciţiile  -  Exerciţiile şi mişcare trebuie să facă parte din rutina zilnică a oricărei femei. Îmbunătăţesc circulaţia, ard caloriile, pielea este mai fermă, iar tonusul ridicat la maxim. Dar de unde ştii când să te apuci de exerciţii şi când nu? Noi...
Cum să alegi aparatul de fitness care ţi se potriveşte  -  Se apropie sărbătorile şi vrei să te răsfeţi cu un aparat de fitness care să te scutească de drumurile la sală, dar când ai început să răsfoieşti reviste de specialitate ca să alegi un aparat care să te coste puţin...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>