Sfaturi despre cum să gătiți chifteaua de curcan la cuptor:

Înainte să începeți, preîncălziți cuptorul la 350 grade și scoateți tava în care veți găti. Se poate folosi o tava de sticlă pe care se poate pune folie de aluminiu pentru o curățire mai rapidă.

Într-un castron mare, se amestecă curcanul tocat, oul, ketchup-ul și sosul pentru grătar (te murdărești dar cel mai bine este să mestecați cu mâinile goale). Mai puneți pâinea uscată și mirodeniile.

Dați o formă chiftelei și puneți-o în în tavă.

Apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu. Acoperind-o cu folie de aluminiu veți preveni uscarea excesivă. Chifteaua de curcan tinde să se coacă un pic mai repede și să se usuce un pic mai repede decât chiftelele tradiționale din carne de vită. Pentru cele mai multe cuptoare veți vrea să o țineți la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute, depinzând de temperatură, dacă este de 350 grade sau nu. Aveți grijă să nu o coaceți prea mult, deci să verificați din când în când este recomandat. Veți știi că este gata chifteaua atunci când nu mai are culoare roz și este uscată și temperatură internă este de 165 grade. Dacă sunteți o persoană căreia îi place sosul de tomate cu chifteaua, puneți-l în ultimele 5 minute de coacere.

În timp ce chifteaua voastră de curcan se coace, veți vrea să pregătiți ceea ce doriți ca și garnitură. Aproape orice merge de minune cu chifteaua de curcan, așa că alegeți câteva dintre legumele voastre favorite, ca să le serviți ca și garnitură, pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Iată câteva sugestii: salată de spanac proaspăt, broccoli, fasole verde, cartofi la cuptor, brânză de vaci, sparanghelul, varza de Brussel, porumb pe știulete proaspăt, ardei verde și roșu, orez cu bob întreg.

Dacă aveți o rețetă de chiftea de curcan de proprie, spuneți-ne și nouă.

 

pe aceiasi tema:

Rețetă de chiftea de curcan la cuptor  -  O rețetă sănătoasă de chiftea la cuptor de curcan poate fi o alternativă la o chiftea la cuptor de vită. Această rețetă este sănătoasă pentru dumneavoastră și este ușor de făcut. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 curcan de...

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>