Care este greutatea optimă raportată la înălțimea dumneavoastră ?

Mulți oameni se întreabă care este greutatea lor optimă raportată la înălțime. Acest lucru este de ajutor dacă aveți nevoie să pierdeți în greutate, sau dacă pur și simplu vreți să fiți în formă – de asemenea poate fi în înțelegerea faptului că țelurile dietei dumneavoastră sunt realistice și pot fi atinse.

Înălțimea dumneavoastră  nu este ceva ce puteți controla, depinzânnd de vârstă, sex și genetică. Părinții dumneavoastră s-ar putea să fi fost înalți sau scunzi și acest lucru determină și înălțimea dumneavoastră. Bărbații sunt de obicei mai înalți decât femeile, deși nu este întotdeauna așa.

Greutatea pe de altă parte poate fi controlată și cunoscând corelarea dintre greutate și înălțime poate să ne ajute să decidem mai ușor ce dietă să urmăm.

Corelarea dintre greutate și înălțime la bărbați și la femei este similară, deși ușor diferită, din moment ce bărbații sunt mai grei decât femeile, datorită alcătuirii genetice.

Un alt factor este mărimea “cadrului” dumneavoastră – ceea ce are legătură cu forma corpului și oasele dumneavoastră. Ați auzit probabil fraza „Nu sunt gras, am doar oasele mari” și deși uneori este folosită ca o scuză, are și o fărâmă de adevăr în ea. Nu toată lumea este croită la fel sau are aceeași mărime a oaselor și acest lucru influențează foarte mult greutatea. Nu este ciudat ca cineva care este înalt și slab, să aibă o greutate mai mare decât ați crede, doar datorită mușchiilor și densității oaselor. Puteți face un test simplu pentru a determina mărimea „cadrului” dumneavoastră, încercând să vă cuprindeți cu o mână încheietura celeilalte. Dacă degetele sunt unul peste celălalt, aveți un cadru mic, dacă doar se ating un pic aveți un cadru mediu și dacă nu se ating aveți un cadru mare. Bineînțeles acesta nu este un test științific, dar vă poate da o idee generală, dacă folosiți un tabel pentru a vă determina greutatea dumneavoastră ideală.

Determinarea raportului dintre greutate și înălțime se poate face prin determinarea IMC(indicele de masă corporală).

nu sunt articole inrudite.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>